Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Τέρενς Κουίκ: Καθεστώς ΦΠΑ στα Ιόνια νησιά όπως ισχύει και στα νησιά του Αιγαίου.

Oλοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διήμερη επίσκεψη στην Κεφαλλονιά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με πολύωρη σύσκεψη χθες το βράδυ με τους Πολιτευτές του Κινήματος στο νησί, μέλη της Συντονιστικής και τον αρμόδιο Τομεάρχη Οργανωτικού Μάκη Πετράτο.

Στη σύσκεψη καταγράφηκαν τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν στην Κεφαλλονιά και που θα πρέπει ο Τέρενς Κουίκ να προωθήσει είτε κοινοβουλευτικά είτε απευθείας στα αρμόδια Υπουργεία, από τα οποία τα κυριότερα είναι τα εξής:

1.Καθεστώς ΦΠΑ στην Κεφαλλονιά και γενικότερα στα Ιόνια νησιά, όπως ισχύει και στα νησιά του Αιγαίου.

2.Άμεση δραστική μείωση ΦΠΑ για όλες τις επιχειρήσεις και υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό.

3.Ενδυνάμωση της στελέχωσης της Ελληνικής Αστυνομίας της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης η οποία έχει έλλειμμα 40% από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις.

4.Αντίστοιχη ενδυνάμωση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ταυτόχρονη ανανέωση του επίγειου στόλου της που λόγω παλαιότητας και της ανύπαρκτης συντήρησης βρίσκεται στα απόλυτα όρια της κατάρρευσης.

5.Άμεση επίλυση του προβλήματος των σφαγείων του νησιού που έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά δε μπορούν να λειτουργήσουν επειδή έχουν εγκατασταθεί ακριβώς δίπλα οικογένειες Ρομά.

6.Επείγουσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο με περισσότερες από 60 δόσεις, καθώς η πρόσφατη εγκύκλιος του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για οροφή 48 δόσεων αποτελεί ωμή κοροϊδία προς τους άλλοτε συνεπείς επιχειρηματίες και φυσικά πρόσωπα ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

7.Επίλυση του διαφαινόμενου προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κεφαλλονιάς με την ηπειρωτική Ελλάδα, λόγω των κατασχέσεων που ανέκυψαν στα πλοία της εταιρίας Στρίντζης.

8.Τάχιστη επίλυση των προβλημάτων του Κρατικού Νοσοκομείου Αργοστολίου από την έλλειψη γιατρών αλλά και από τα οικονομικά προβλήματα του προσωπικού που τα έχει οδηγήσει σε επίσχεση εργασίας.

Η ατζέντα αυτή των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων θα συμπληρώνεται καθημερινά με όλα τα θέματα που θα ανακύπτουν στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη και που θα προωθούνται στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ με την επίβλεψη των Πολιτευτών και των μελών της Συντονιστικής και σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Οργανωτικού Μάκη Πετράτο και τις Ευαγγελίας Εγγλέζου, η οποία όπως έχει ανακοινωθεί έχει τη συντονιστική ευθύνη από πλευράς του πολιτικού γραφείου του Τέρενς Κουίκ.

Σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κκ Σπυρίδωνα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το Δήμαρχο του νησιού Αλέκο Παρίση.

Ο κ. Παρίσης αποκάλυψε τη δραματική οικονομική κατάσταση του Καλλικρατικού Δήμου του που έχει μία μαύρη τρύπα 40.000.000 ευρώ, καταγράφοντας παράλληλα και τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή, αποδεχόμενος με ιδιαίτερη ικανοποίηση την κοινοβουλευτική βοήθεια που υποσχέθηκαν ότι θα του προσφέρουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε και την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά ιδρύματα της Κεφαλλονιάς, του οποίου οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι από τις αρχές του 2012, διότι το Υπουργείο Παιδείας σε εκτέλεση των μνημονιακών εντολών αρνείται να αποδεσμεύσει τα προϋπολογισμένα χρήματα που του αναλογούν.

Ο Τέρενς Κουίκ τις επόμενες εβδομάδες θα επισκεφθεί την Ιθάκη, αλλά πάλι και την Κεφαλλονιά, αυτή τη φορά περιοδεύοντας σε όλο το νησί μαζί με Πολιτευτές και Συντονιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...