Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Απαγόρευση κολύμβησης σε περιοχές της Ζακύνθου

Με ανακοίνωσή του, ο Aντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλώνας, γνωστοποιεί την απόφαση του, που αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, για την απαγόρευση της κολύμβησης, σε όλα τα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια, επίσης, στις εκβολές του χειμάρρου «Αγίου Χαραλάμπους», στην πόλη, (έως 200 μέτρα αριστερά και 200 μέτρα δεξιά από το σημείο εκβολής), καθώς και στην ακτή όπισθεν του κτιρίου του Ο.Τ.Ε., στην πόλη, όπου εκβάλλει αγωγός ομβρίων υδάτων, διότι, στην τελευταία περίπτωση, από τα αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων αποδεικνύεται συνεχής απόρριψη λυμάτων στη θάλασσα μέσω του εν λόγω αγωγού.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Μυλωνάς, έλαβε την απόφαση αυτή, καθώς από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και επιτόπιων υγειονομικών ερευνών διαπιστώθηκε μόλυνση ή ρύπανση της θάλασσας στις συγκεκριμένες περιοχές, εξαιτίας της εκβολής λυμάτων, της  λειτουργίας αγκυροβολίων  για πλοία, κά.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου σε όλη την έκταση των ακτών του νησιού και για κάθε σημείο ή περιοχή των ακτών που οι έλεγχοι θα επιβεβαιώνουν μόλυνση ή ρύπανση μεγαλύτερη των επιτρεπόμενων ορίων, θα ακολουθεί νέα απόφαση απαγόρευσης κολύμβησης, τονίζει ο κ. Μυλωνάς και προσθέτει ότι την ευθύνη τοποθέτησης απαγορευτικών πινακίδων έχει η δημοτική αρχή και η εφαρμογή των αποφάσεων ανατίθεται στη δημοτική και στη λιμενική αρχή Ζακύνθου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...