Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα: 14 δρομολόγια το χειμώνα, 21 το καλοκαίρι

Πλοιοκτήτες και ΥΕΝ αποφάσισαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της επόμενης χρονιάς, χωρίς ωστόσο οι τοπικές κοινωνίες να έχουν κανέναν απολύτως λόγο...
Με εξαίρεση τη βουλευτή Κεφαλονιάς, όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Επτανήσων και της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της Περιφέρειας, επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, έστω και αν στην εν λόγω συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί (όπως και έγινε) ο καθορισμός όλων των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με τις ηπειρωτικές ακτές. Μάλιστα, όταν στη συνεδρίαση έδωσαν ηχηρό παρών δήμαρχοι, παράγοντες των περιφερειών και βουλευτές από το Αιγαίο και την Κρήτη...

Αδιαφορία, αποσύρσεις και συγκοινωνιακός αποκλεισμός...

Έτσι, μετά την αδιαφορία που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου έντονες ζυμώσεις, συζητήσεις και υπόγειες διαδρομές μεταξύ των πλοιοκτητών ήταν αυτές που καθόρισαν τις τελικές προτάσεις που υιοθέτησε το ΣΑΣ, οι τοπικοί παράγοντες ήταν παντελώς απόντες.
Και αν στην Κέρκυρα οι προτάσεις και η τελική απόφαση χαρακτηρίζονται ως «μία από τα ίδια», στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά τα τοπικά ΜΜΕ βοούν για την έλλειψη παρέμβασης ώστε να βελτιωθούν τα δρομολόγια στο πρώτο νησί και να αρθεί ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός στο δεύτερο.
Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή στην ανακοίνωση του Ιθακήσιου δημοτικού συμβούλου Θανάση Λιβιτσάνη, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ηχηρές απουσίες θεσμικών παραγόντων του νησιού μας σε αυτή την κρίσιμη μάχη υπήρξαν και έκαναν ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση, σε μια κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του ΥΕΝ που ήταν γεμάτη από Δήμαρχους, Αντιδήμαρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες κ.λπ. παράγοντες νησιωτικών περιοχών που ήρθαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των περιοχών τους για καλύτερη, φθηνότερη, συχνότερη και ασφαλέστερη συγκοινωνία για τους κατοίκους των νησιών τους, ιδιαίτερα για τα μικρότερα και πιο απομονωμένα, σαν την Ιθάκη μας».

Τα δρομολόγια

Ίδια περίπου δρομολόγια με το χειμώνα του 2011-2012 θα έχει η Κέρκυρα από και προς την Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, μετά και την πρόταση των ακτοπλόων, θα εκτελούν 7 δρομολόγια κλειστού τύπου φέρυ μποτ και 7 δρομολόγια πλοία τύπου «παντόφλας» κάθε ημέρα, με μικρές διαφοροποιήσεις λόγω των ετήσιων συντηρήσεων των πλοίων. Το πρώτο δρομολόγιο από Κέρκυρα θα αναχωρεί περίπου στις 6 το πρωί, ενώ το τελευταίο θα αναχωρεί στις 22:00 ενώ από Ηγουμενίτσα θα εκτελείται και νυκτερινό (μεταμεσονύκτιο) δρομολόγιο με «παντόφλα». Τα δρομολόγια θα ισχύουν από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου και από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου του 2013 τα καλοκαιρινά.

Νέο πλοίο στους Παξούς

Το ΣΑΣ αποφάσισε να εγκρίνει την τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίο «Κέρκυρα» όσον αφορά το σκέλος προς Παξούς, ενώ εγκρίθηκε η δρομολόγηση του πλοίου «Δέσποινα Π.» στη γραμμή Κέρκυρα Λευκίμμη Παξοί, από 1η Μαρτίου του 2013. Το πλοίο βρίσκεται σε διαδικασία ναυπήγησης και αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο.

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Σφίγγει ο κλοιός του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού του μεγαλύτερου σε έκταση νησιού της περιφέρειας αλλά και της Ιθάκης, αφού η Κεφαλονιά μένει χωρίς κανένα δρομολόγιο από την εταιρία Στρίντζης η οποία ήταν, πάλαι ποτέ, κυρίαρχη στα νησιά αυτά...Το πλοίο «Επτάνησος» αποχώρησε με την πλοιοκτήτρια εταιρία να επικαλείται την κρίση και τα υπέρογκα έξοδα συγκριτικά με την κίνηση, ενώ έχει ήδη αποσύρει ένα ακόμα πλοίο, το «Κεφαλονιά». Η βουλευτής του νομού κα Θεοπευκάτου, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «μετά από τριάντα πέντε χρόνια δραστηριοποίησης στα νησιά μας, η εν λόγω εταιρεία αποχωρεί χωρίς να προχωρήσει σε καμία δημόσια συζήτηση».
Μάλιστα, κάλεσε το Σ.Α.Σ. να καταθέσει τα τεχνικά στοιχεία του πλοίου που θα αντικαταστήσει το αποσυρθέν το οποίο θα πρέπει να έχει ισοδύναμα τουλάχιστον χαρακτηριστικά και αξιοπλοΐα, ενώ απαίτησε να πληροφορηθεί ο λαός της Κεφαλληνίας για το αν κατά τους χειμερινούς μήνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι δυνατότητες προμήθειας καυσίμων, μεταφοράς ασθενοφόρου κλπ.
Τη γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα θα καλύψει σε πρώτη φάση το χειμώνα η Κοινοπραξία Πλοίων Ζακύνθου Κεφαλονιάς Ionian Ferries με ένα καθημερινό δρομολόγιο του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος».
Οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας δήλωσαν ότι δεν έχουν καμιά αντίρρηση στο να συνεργαστούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να βελτιώσουν τα δρομολόγια, με στόχο την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση.

Στη Ζάκυνθο

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρακτική να αποκλείεται η τοπική κοινωνία των Επτανήσων από τη συζήτηση για τον καθορισμό των δρομολογίων και της τιμολογιακής πολιτικής των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς.
Ο κ. Μυλωνάς απέστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με την οποία ζητούσε την αναβολή της χθεσινής συζήτησης καθορισμιού των δρομολογίων, επιστιολή η οποία ωστόσο δεν ελήφθη υπ΄ όψιν.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κέρκυρας, θα θέσει το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να ζητηθεί από το όργανο για μία ακόμα φορά να αλλάξει η διαδικασία καθορισμού των δρομολογίων ώστε να προηγείται διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση.

Πηγή: www.corfupress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...