Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Ζάκυνθος: Προστατευόμενα νησιά οι Στροφάδες

Το θέμα της μακροχρόνιας ενοικίασης 40 ακατοίκητων νησιών και νησίδων για την ανάπτυξη τουριστικών καλυμμάτων και τη δημιουργία αιολικών πάρκων απασχόλησε –μεταξύ άλλων- τη δεύτερη ημέρα του επιμορφωτικού σεμιναρίου «εκμάθησης τεχνικών πεδίου, μεθόδων συστηματικής παρακολούθησης, χορήγησης πρώτων βοηθειών και περίθαλψης ειδών άγριας ορνιθοπανίδας» που διοργανώθηκε από το τμήμα Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το θέμα, το οποίο προέκυψε μετά από τη δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να έχει δοθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο Bloomberg, αφορά και στις δύο νήσους Στροφάδες. Για το λόγο αυτό, μάλλον, ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομος, είχε δηλώσει την επιθυμία του να παραβρεθεί στη συζήτηση του εν λόγω θέματος, στην οποία, όμως, για άγνωστους λόγους, τελικά, δεν παρέστη.

Τις ενστάσεις της  Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην υλοποίηση μιας τέτοιας προοπτικής εξέφρασε στην τοποθέτησή της η υπεύθυνη πολιτικής της οργάνωσης, Μαλαμώ Κορμπέτη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που δεν πληροί τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις περιοχές  Natura. Να σημειωθεί ότι, οι Στροφάδες έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των περιοχών Natura, καθώς θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για πληθυσμούς θαλασσοπουλιών και μεταναστευτικών πουλιών.

Πηγή: ert.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...