Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Λευκάδα: Η κρίση γέμισε τα σχολεία της πόλης – Οι γονείς επιστρέφουν στο νησί

Αυξάνονται οι μετεγγραφές μαθητών στα σχολεία της πόλης της Λευκάδας. Τουλάχιστον 10 με 15 νέες μετεγγραφές κατά μέσο όρο σε κάθε... βαθμίδα εκπαίδευσης και σε κάθε σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιας.
Έκπληκτοι και οι διευθυντές των σχολείων παρακολουθούν τον πληθυσμό των σχολείων του ν΄αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, πρώτη χρονιά φέτος με τέτοιους ρυθμούς.

Ο κύριος όγκος αυτών των μετεγγραφών αφορά παιδιά που φοιτούσαν σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα και κυρίως της πόλης των Αθηνών. Το φαινόμενο για την ώρα δεν έχει επεκταθεί σε περιφερειακά σχολεία του νησιού και περιορίζεται στην πόλη της Λευκάδας που αν και επαρχιακή πόλη , διαθέτει όλες τις ανέσεις των μεγαλουπόλεων και κυρίως εκείνου της προσφοράς εργασίας, για τις οικογένειες των μαθητών.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δύσκολα κανείς βρίσκει σπίτι προς ενοικίαση στην πόλη και εάν σταθεί τυχερός θα το πληρώσει ακριβά. Ο ρυθμός αύξησης των μαθητών δεν ανησυχεί για την ώρα, εάν όμως συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ν΄αυξάνεται θα πονοκεφαλιάσει τόσο την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που με δυσκολία βγάζουν προγράμματα στα σχολεία λόγω των περικοπών, όσο και τον ίδιο τον δήμο της Λευκάδας που θ΄ αναγκαστεί ν΄αναζητήσει νέες αίθουσες διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...