Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Στην Κέρκυρα η Σύνοδος των Πρυτάνεων

Στο τραπέζι η διαθεσιμότητα των διοικητικών και τα οικονομικά των ΑΕΙ


Με θέμα τα οικονομικά προβλήματα των Πανεπιστημίων αλλά και τη διαθεσιμότητα περίπου 1700 διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινά αύριο Σάββατο στην Κέρκυρα η Σύνοδος των πρυτάνεων.

Από την πλευρά τους πάντως η ΠΟΣΔΕΠ, δηλαδή η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών προτείνει την αναβολή εφαρμογής των αλλαγών για το Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ για το σχολικό έτος 2014-15, διότι όπως τονίζει «Αυτό θα επιτρέψει τον ουσιαστικό επιστημονικό σχεδιασμό των αλλαγών, με βάση τις κατατεθειμένες προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας και των θεσμικών οργάνων και φορέων, και την προετοιμασία των συνθηκών (αναλυτικό πρόγραμμα, διδακτικό υλικό, επιμόρφωση διδασκόντων), ώστε να εφαρμοστεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα».

3 σχόλια:

 1. Σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»! Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

  ΠΕΤΡΟΣ
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΑΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Κ.ΛΠ. "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ". ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΛΙ ΥΠΟΧΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΑΦΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΧΟΝ ΟΛΟΙ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ Κ.ΛΠ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΙ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα.
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...