Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Γεωργόπουλος: Τι συνέβη στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας


Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό).

Παράλληλα, διαφορετική εικόνα απ' αυτή που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης για τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κερκύρας κ. Αντώνης Γεωργόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, ούτε ο εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ούτε ο εισαγγελέας κάλεσαν την αστυνομία. «Την αστυνομία κάλεσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος "ενημερώθηκε" σχετικά από τον γενικό επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι οι επιθεωρητές ζητούσαν να μην έρθει αστυνομία στο νοσοκομείο», είπε.

Επίσης, κατήγγειλε ότι η επιθεωρήτρια του ΣΕΥΥΠ έβαλε τα κλάματα όταν ο υπουργός Υγείας της είπε στο τηλέφωνο να συνεχίσει τον έλεγχο για να μην διατάξει την απόλυσή της, και όχι επειδή δήθεν απειλήθηκε η ζωή της από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι δύο επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ αρνήθηκαν να καταγράψουν ακόμη και το γεγονός ότι «στο νοσοκομείο της Κερκύρας οι φυσιολογικοί τοκετοί πραγματοποιούνται μέσα στον θάλαμο νοσηλείας της μαιευτικής κλινικής».

Ο κ. Βαρνάβας πρόσθεσε ότι «τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ είναι όλα διάτρητα και καταπίπτουν νομίμως, καθώς πρόκειται για πορίσματα τα οποία εκδίδονται κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας, ενώ οι έλεγχοι τους οποίους διενεργεί το Σώμα δεν είναι αξιόπιστοι, αφού οι επιθεωρητές εκτελούν μόνον διατεταγμένη υπηρεσία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...