Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ:Ζητά έκπτωση για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης με επιστολή της προς τα ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, τις ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν το νησί, τους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, καθώς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επαναφέρει το αίτημα της έκπτωσης που υπήρχε μέχρι πέρσι σε ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκές γραμμές για τους εκπαιδευτικούς.
 
«Σήμερα ένα ταξίδι με ΚΤΕΛ και καράβι από Αργοστόλι για Αθήνα, με επιστροφή, στοιχίζει περίπου 80 ευρώ. Λόγω ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μετακινούνται σε εβδομαδιαία βάση (μητέρες, συνάδελφοι με γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας κ.λπ.) πάνω από 300 ευρώ το μήνα ξοδεύονται μόνο για μεταφορά. Και υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 600 ευρώ, που σημαίνει - αν υπολογίζει κανείς και τα έξοδα για νοίκια/φαγητό - ότι επιδοτούν από την τσέπη τους τη στελέχωση των σχολείων του Νομού», σημειώνει η ΕΛΜΕ.

Θυμίζει ακόμα ότι «υπάρχουν αποφάσεις των οργάνων της τοπικής διοίκησης που καλούν τους φορείς που εμπλέκονται με τις συγκοινωνίες να προχωρήσουν σε εκπτώσεις της τάξης του 50% (σήμερα δεν υπάρχει καθόλου έκπτωση). Το ζήτημα έχει τις δικές του διαστάσεις για την Ιθάκη αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε καθημερινή βάση από Αργοστόλι για Ληξούρι με το φέρι - μποτ, το οποίο αποτελεί στην πράξη αστική συγκοινωνία, και για το οποίο δαπανούν καθημερινά 5 ευρώ»!

Η ΕΛΜΕ ζητά υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν υπάρξει κατά καιρούς από Τοπική Διοίκηση και εταιρείες για εκπτώσεις στα εισιτήρια αλλά και μέτρα για τη σίτιση και στέγαση των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι «η στήριξη των σχολείων του Νομού έχει και αυτή την παράμετρο, η οποία δεν είναι καθόλου αμελητέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...