Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Έλλειψη χρημάτων, στάση κυνηγιού

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Δεν έμειναν ανεπηρέαστοι οι κυνηγοί του νησιού από την οικονομική κρίση, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την έκδοση των φετινών αδειών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι γενικές άδειες (αυτές δίνονται σε όσους κυνηγούν και εκτός Ζακύνθου). Πέρυσι είχαν εκδοθεί 1.500 άδειες και φέτος μόλις 350!
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου, Διονύσης Φιορεντίνος, σημείωσε ότι πέρα από την κρίση βασική αιτία για αυτό που συμβαίνει είναι και η έλλειψη θηραμάτων.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την έκδοση των αδειών. Περιμέναμε γύρω στους 2.000 κυνηγούς και έως τώρα έχουν έρθει 1.600 περίπου. Αν προσθέσει κανείς και τη μεγάλη μείωση που υπάρχει στις γενικές άδειες, τότε αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα ότι και το κυνήγι περνάει κρίση. Ίσως η κατάσταση αυτή να αλλάξει προς τα τέλη του μήνα, που θα έρθουν οι τσίχλες. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να διαφοροποιηθούν και οι καιρικές συνθήκες» υπογράμμισε ο κ. Φιορεντίνος.

Οι φθηνότερες… 

Ερωτηθείς για το κόστος που απαιτείται για να βγάλει κάποιος μια απλή άδεια, ο κ. Φιορεντίνος τόνισε πως στη Ζάκυνθο είναι πολύ χαμηλό, σε σχέση με άλλες περιοχές.
«Ένας κυνηγός χρειάζεται 100,80 ευρώ για να πάρει μια άδεια, όταν στα Γρεβενά, επί παραδείγματι, το αντίστοιχο ποσό είναι 117 ευρώ. Στο νησί μας έχουμε τη χαμηλότερη τιμή ανά την Ελλάδα. Φαίνεται, όμως, πως αυτό το στοιχείο δεν είναι ικανό να αυξήσει τις άδειες. Καλώ τα μέλη μας να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία για να μην έχουν προβλήματα» ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου.


www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...