Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Είκοσι χρόνια πορεία από το ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ


Είκοσι χρόνια διήρκεσε η πορεία από την ίδρυση του Συνασπισμού μέχρι τη συγκρότηση της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάληξη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. 

Μια πορεία που σημαδεύτηκε από πολλές δοκιμασίες, συγκρούσεις και αμφισβητήσεις. 

Το χρονικό αυτού του εγχειρήματος που ξεκίνησε το 1991 και έφθασε μέχρι το 2012, ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του πολιτικού βιβλίου του συγγραφέα και μέλους της Γραμματείας της Κ.Ε. του Κόμματος Γιάννη Μπαλάφα.

Κάτι παραπάνω από την παρουσίαση ενός βιβλίου αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Τόσο ο ίδιος ο συγγραφέας όσο και οι ομιλητές, Σταύρος Κοντονής – Βουλευτής Ζακύνθου, Νίκος Ποταμίτης – Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, και Φίλιππος Συνετός – Δημοσιογράφος, ανέδειξαν τις πολιτικές παρεμβάσεις και μετεξελίξεις αφενός με την παράθεση ιστορικών στοιχείων και αφετέρου με βιωματικές αφηγήσεις.

Αναφέρθηκαν σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν τη σύγχρονη ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, που υπερέβη τον δογματικό κομμουνισμό και απάντησε στις επιταγές και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, μέσα από τη ματιά ενός στελέχους που τις έζησε από σημαντικές θέσεις.

www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...