Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

«Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς και επιχειρηματικότητα»

Το CulturePolis διοργανώνει Διεθνή Ημερίδα τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στην συνεδριακή αίθουσα της ΜΑΕΔΗΚ στο Φαληράκι, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SUSTCULT που πλησιάζει στο τέλος του.

Η εκδήλωση στην οποία προσκαλούνται όλοι οι φορείς και ενώσεις επιστημονικές, επαγγελματικές και κατοίκων είναι ιδιαίτερα καθοριστική για τη διαχείριση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας και τη διαμόρφωση τελικών δράσεων για σύνδεση του Μνημείου με την επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δυο μέρη:

Πρωϊνή συνεδρία 09.30-13.30
«Βιώσιμη διαχείριση μνημείων UNESCO: Η περίπτωση της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας»
Θα παρουσιαστεί επίσημα τo κείμενο επικαιροποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Παλιάς Πόλης Κέρκυρας 2013-18, που συντάχθηκε από την Ομάδα Εργασίας SUSTCULT / CulturePolis και διανεμήθηκε για διαβούλευση στις αρχές Μαΐου 2013, και θα  πραγματοποιηθεί Στρογγυλό Τραπέζι διαβούλευσης με θέμα την αναζήτηση του βέλτιστου μοντέλου διαχείρισης για την Παλιά Πόλη,

Απογευματινή συνεδρία 18.00-21.30
«Επιχειρηματικότητα & Πολιτιστική Κληρονομιά»
Θα αναπτυχθούν θέματα σύνδεσης του πολιτισμού με τη δημιουργική οικονομία και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε 2014-2020 για αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και τις νέες τεχνολογίες. Επίσης θα παρουσιαστεί η πρόταση της Ομάδα Εργασίας SUSTCULT / CulturePolis για μάρκετινγκ πολιτιστικών πόρων στην Κέρκυρα με θέμα «Περίπατοι στην Παλιά Πόλη Κέρκυρας - Corfu Old Town Walks». Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ένα στρογγυλό τραπέζι διαβούλευσης με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Παλιά Πόλη Κέρκυρας - Μνημείο UNESCO.

Στις δυο συνδεδεμένες συνεδρίες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν διεθνείς εμπειρογνώμονες της UNESCO, το Υπ. Πολιτισμού, ο Δήμος Κέρκυρας, η Π.Ι.Ν και τα άλλα μέλη του Φορέα Διαχείρισης καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών / επιστημονικών συλλόγων και κατοίκων της Παλιάς Πόλης. Σημαντική θα είναι η συμβολή των μελών της «Συμβουλευτικής Επιτροπής SUSTCULT Κέρκυρα/Παλιά Πόλη» και όσοι φορείς και Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας, Εκκλησίες κ.ά. έλαβαν μέρος στην έρευνα για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης 2013-2018 και άλλες συναφείς δράσεις του CulturePolis.
Στο πλαίσιο της ημερίδας οργανώνεται έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Βλάσση Τσώνου  με θέμα «Περπατώντας την Παλιά Πόλη».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για δηλώσεις συμμετοχής και κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση: Ομάδα Έργου SUSTCULT του CulturePolis: κυρία Άννα Γρατσάνη,  Υπεύθυνη Επικοινωνίας – τηλ. 6938919501, email: secretariat@culturepolis.org
Έδρα: Αλεποχώρι Καμάρας, 49084 Κέρκυρα
Γραφείο Κέρκυρας: τηλ.: +30 26610 54592 / Γραφείο Αθήνας: τηλ.: +30 210 6511885
Web: culturepolis.org/email: secretariat@culturepolis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...