Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ψάχνουν πλοίο στους Παξούς για σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα

Την τύχη τους στα χέρια τους παίρνουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των Παξών, καθώς αναζητούν τρόπο για αγορά πλοίου που θα καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στη σύνδεση του νησιού με την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα.

Σαν ιδέα η κίνηση αυτή υπάρχει από το 1983, ωστόσο μόλις πριν λίγες μέρες υπογράφηκε το τελικό κείμενο του καταστατικού της υπό ίδρυσης Ναυτικής Εταιρίας Παξών. Τα ιδρυτικά μέλη είναι μέχρι στιγμής 35 αλλά ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ακόμα και από αλλοδαπούς, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτια στους Παξούς και αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μεταφορές τους από και προς το νησί.

Η εταιρία θα πάρει "σάρκα και οστά" αφού γίνει η τελική έγκριση του καταστατικού της και δοθεί η σχετική άδεια από το Πρωτοδικείο.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο χειμώνα οι Παξοί συνδέονταν μόνο μία φορά την εβδομάδα με την ηπειρωτική Ελλάδα και αυτό με πλοία "παντόφλες", με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ τον περασμένο Αύγουστο, στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, δεν προγραμματίστηκε κανένα έκτακτο δρομολόγιο, αν και τα προγραμματισμένα είχαν γεμίσει αρκετό καιρό πριν.

Πληροφορίες από corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...