Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ για τη συντήρηση ανατολίτικων χειρογράφων

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Διεθνές Συμπόσιο με θέμα “Συγκριτικές Σπουδές Ανατολίτικων Χειρογράφων” διοργανώνει το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος- Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του Διεθνούς προγράμματος “Comparative Oriental Manuscript Studies (COMSt)”.

Το Συμπόσιο, το οποίο είναι ανοιχτό στο κοινό για να το παρακολουθήσει, θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην Παναγούλα, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013. Ώρα έναρξης των εργασιών είναι 9 το πρωί και θα διαρκεί έως το απόγευμα.

Επιστήμονες από 12 χώρες

Ο τίτλος του Διεθνούς Συμποσίου είναι «Η πολλαπλότητα των ανατολίτικων βιβλιοδετικών παραδόσεων και η συντήρησή τους». Στο πλαίσιο του, επιστήμονες από δώδεκα χώρες του κόσμου, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και της συντήρησης των ανατολίτικων χειρογράφων. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Δρ. Νικόλαος Σαρρής και η συντηρητής χαρτιού – βιβλιοδεσίας της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, Αριέττα Ρεβίθη.

www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...