Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ για Νοσοκομείο Κέρκυρας: Είναι γνωστό το μένος του Άδωνι

"Τα όσα χθες διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αποτελούν όνειδος" υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι "είναι γνωστό το μένος και η απέχθεια που έχει ο κ. Γεωργιάδης για τους εργαζόμενους, το συνδικαλιστικό κίνημα και οτιδήποτε αντιστέκεται στους νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς σχεδιασμούς, που με τόση δουλοπρέπεια εφαρμόζει στο χώρο της Υγείας"

Αναφερόμενος σε όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι:

"Σε ένα νοσοκομείο το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ελλείψεων από την κυβερνητική αδιαφορία, χωρίς διοίκηση προκειμένου να διευθετηθούν εσωκομματικές ισορροπίες της συγκυβέρνησης, με κλειστά τμήματα λόγω υποστελέχωσης και με εργαζόμενους που δίνουν πραγματικά ένα καθημερινό αγώνα προκειμένου να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοιχτό, δουλεύοντας χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται, ο Υπουργός Υγείας προκαλεί στέλνοντας ελεγκτές εν ήδη απουσιολόγου και θαλαμοφύλακα για να καταγράψουν τις παρουσίες του προσωπικού".

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές ότι στόχος "δεν ήταν να διαπιστωθεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου όπως προσχηματικά δήλωσαν οι ελεγκτές αφού στο αίτημα των εργαζομένων να καταγραφούν τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου δεν υπήρξε καμία απάντηση, αλλά μια συνειδητή επιλογή στο όνομα του κ. Γεωργιάδη με στόχο την κατατρομοκράτηση και στοχοποίηση των εργαζομένων".

"Προκειμένου να εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων, ο Υπουργός Υγείας επιχειρεί με χυδαία οργανωμένο σχέδιο να καταδείξει ως υπεύθυνους για τη διάλυση του συτήματος Υγείας τους εργαζόμενους συγκαλύπτοντας τις τραγικές ευθύνες του με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και η εκχώρηση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα είναι ο πραγματικός στόχος που προσπαθεί να πετύχει ο κ. Γεωργιάδης!" συνεχίζει η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι ο συντονισμένος αγώνας των υγειονομικών είναι η μόνη απάντηση στις ακραίες επιλογές που προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να επιβάλλει ο κ. Γεωργιάδης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στηρίζει τον αγώνα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την ανατροπή των ντροπιαστικών πολιτικών που οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...