Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Εκλογές στο ΤΕΕ – Ποιοι είναι υποψήφιοι, στην Κέρκυρα

Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Οργάνων Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  για την περίοδο 2013-2016 θα γίνουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. - Ποιοι οι επικεφαλής των συνδυασμών στην Κέρκυρα. - Δεν "κατεβαίνει" ο Ν. Σπίγγος. 

Από τις εκλογές θα αναδειχθούν τα 155 αιρετά μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας, τα 45 μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, τα οποία μετέχουν στην Αντιπροσωπεία, τα 4 αιρετά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών του ΤΕΕ και τα 15 αιρετά μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εδρεύει στην Αθήνα.

Θα αναδειχθούν επίσης τα μέλη των Αντιπροσωπειών των 17 Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ (25 τον αριθμό για την Κέρκυρα), από τις οποίες στη συνέχεια θα εκλεγούν οι  τοπικές Διοικούσες Επιτροπές  και τα 5  μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ.

Ηλεκτρονικά και πάλι η έκδοση των αποτελεσμάτων
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και πάλι με τη χρήση μεθόδων και μέσων της Πληροφορικής, με σκοπό να εξασφαλιστεί ταχύτητα και εγκυρότητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Τράπεζα Πληροφοριών του TEE, που εκσυγχρονίζεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να προσφέρει σύγχρονες και απολύτως χρηστικές υπηρεσίες προς τους διπλωματούχους μηχανικούς, έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό διαχείρισης υποψηφιοτήτων, παραγωγής και ελέγχου των ψηφοδελτίων, σάρωσης, αναγνώρισης, ελέγχου και καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης, καθώς και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Οι υποψήφιοι

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το απόγευμα κατά τα προβλεπόμενα η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Επιμελητηρίου.
Στην Κέρκυρα, την ψήφο των 550 περίπου διπλωματούχων μηχανικών, μελών του τοπικού Τμήματος, θα διεκδικήσουν πέντε συνδυασμοί  υποψηφίων:
1.Οι Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί (ΔΗ.ΚΕ.Μ.), με εκπρόσωπο τον κ. Αθανάσιο Μακρή,  Πολιτικό Μηχανικό.
2.Η Δυν.Α.Μη./Δυναμικοί Αδέσμευτοι Μηχανικοί, με εκπρόσωπο τον κ. Παναγιώτη Μπολοβίνο, Πολιτικό Μηχανικό.
3.Η ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ με εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Βούλγαρη, Πολιτικό Μηχανικό.
4.Η Πανεπιστημονική, με εκπρόσωπο την κα Χάρι Καββαδία, Πολιτικό  Μηχανικό,
5.Η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (Π.Ε.Μ.Κ), με εκπρόσωπο τον κ. Νικόλαο Τρίαντο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Δεν κατεβαίνει ο Σπίγγος!
Επισημαίνεται ότι οι τρεις πρώτοι από τους 5 παραπάνω συνδυασμούς κατεβαίνουν για πρώτη φορά στις εκλογές, οι περισσότεροι από τους 96 συνολικά υποψηφίους είναι νέοι μηχανικοί, ενώ νέα πρόσωπα εκπροσωπούν τους συνδυασμούς της Προοδευτικής Ενότητας Μηχανικών, μετά την αποχώρηση του νυν Προέδρου της Δ.Ε. κ. Νίκου Σπίγγου, και της Πανεπιστημονικής.

Η ψηφοφορία θα γίνει σε 160 εκλογικά τμήματα, σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων 60 θα βρίσκονται στην Αθήνα. Τοπικά, το εκλογικό Τμήμα θα λειτουργήσει στα Γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 13. Στις Εφορευτικές Επιτροπές προΐστανται δικαστικοί λειτουργοί.

Οι μαζικότερες εκλογές, μετά τις κοινοβουλευτικές!
Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εκλογές στο ΤΕΕ είναι οι μαζικότερες που γίνονται στη χώρα μας (μετά τις εκλογές για το Κοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση), αφού εν δυνάμει ψηφοφόροι είναι ένας στους εκατό πολίτες της χώρας.

Αναλυτικά στοιχεία για τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους στην Κέρκυρα, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του τοπικού Τμήματος,  στη  διεύθυνση http://www.teekerk.gr/ .

CorfuPress com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...