Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ο Νίκος Χρυσόγελος στην Κέρκυρα για την οικονομία, την απασχόληση, το περιβάλλον και την Ευρώπη

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που οργάνωσε το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Μίλησε, επίσης,  για την μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου και τις δυνατότητες συνεργασίας για την προώθηση της βιωσιμότητας, συμμετέχοντας σε Συνέδριο Κρουαζιέρας που οργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας  σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

  Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, ο Νίκος Χρυσόγελος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των περιφερειακών και τοπικών Αρχών και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών και συζήτησαν προτάσεις για τη διαφύλαξη και βιώσιμη διαχείριση των οικοσυστημάτων του νησιού, καθώς και για την αναζωογόνηση της οικονομίας μέσα από τη οικολογική, παραγωγική και κοινωνική καινοτομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 Ο Νίκος Χρυσόγελος είχε, επίσης, πολύωρη συνεργασία με τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων στο νησί και συζήτησαν για το άνοιγμα τους στην κοινωνία και την  επανεκκίνηση που αποφάσισαν στα δυο συνέδρια τους  με μεγάλη πλειοψηφία, ώστε να ξεπεράσουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους. Αντάλλαξαν απόψεις για την στενότερη συνεργασία  τους με την κοινωνία των πολιτών και τις δημιουργικές δυνάμεις που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία, για την ανάδειξη εναλλακτικών λύσεων απέναντι στις σημερινές αδιέξοδες πολιτικές, την επεξεργασία ενός σχεδίου βιώσιμης οικονομίας, κοινωνικής συνοχής κι απασχόλησης για την Κέρκυρα καθώς και θέματα προετοιμασίας για τις περιφερειακές, δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Συναντήσεις με φορείς της Κέρκυρας

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστο Ηρακλή Σκούρτη και τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Γιάννη Τρεπεκλή. Τους ενημέρωσε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της περιφερειακής ανάπτυξης και των πολιτικών συνοχής στη βάση των νέων Κανονισμών , αλλά και νέα μοντέλα συγχρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως για έργα περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αποκατάστασης. Συζήτησαν, επίσης, προτάσεις για δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας και ενίσχυση της απασχόλησης, ιδίως των νέων.

 Ο Νίκος Χρυσόγελος είχε, επίσης, επαφές με εκπροσώπους περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και με την υπεύθυνη του τμήματος φυσικών πόρων του Δήμου, Σπυριδούλα Αρβανιτάκη, με τους οποίους συζήτησε θέματα και προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η διαχείριση στερών / υγρών αποβλήτων ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και Λευκίμμης, οι ψεκασμοί με χημικά, η διαφύλαξη των σπάνιας βιοποικιλότητας οικοσυστημάτων του νησιού, καθώς και η δημιουργία ευκαιριών για απασχόληση και βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση.

Επίσης, μαζί με τον Δήμαρχο παρακολούθησαν την έναρξη των εκδηλώσεων «Η Κέρκυρα συναντάει τη Βαυαρία», που διοργάνωσε το δίκτυο παραδοσιακών επιχειρήσεων «Η Κέρκυρα παράγει», στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διακρατικής συνεργασίας για την ανάδειξη της παραδοσιακής και βιολογικής ζυθοποιίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...