Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Διώκονται επειδή υπερασπίστηκαν την απεργία

Την ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών- μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Κεφαλλονιάς επειδή υπερασπίστηκαν την απεργία της 1η Μαΐου 2013 καταγγέλλουν πέντε ναυτεργατικά σωματεία.


Οι μηχανικοί (ΠΕΜΕΝ), τα κατώτερα πληρώματα μηχανής (Στέφενσων), οι μάγειροι (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), τα πληρώματα ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ υποστηρίζουν ότι ύστερα από καταγγελία λιμενικών δόθηκε εισαγγελική παρέμβαση στο λιμεναρχείο της Κεφαλονιάς.


Καλούνται για σήμερα Τρίτη σε απολογία 15 άτομα με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» καθώς υπερασπίστηκαν και περιφρούρησαν την απεργία της 1η Μαΐου 2013 στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νήσος Κεφαλονιά».

«Η σωρεία διώξεων είναι πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους της δουλειάς και επιβεβαιώνεται από τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών από τα σωματεία πορθμείου Καβάλας-Θάσου, της Ελληνικής Χαλυβουργίας, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κ.α.», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι συνδικαλιστές.

ΧΡ.ΠΑΠ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...