Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά στην Κέρκυρα

Τα κέρδη των δύο οργανώσεων εκτιμάται ότι αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από το 2011 διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 12 κιλά ηρωίνης και 150 κιλά κάνναβης.


Εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια, στη συστηματική διακίνηση κυρίως ναρκωτικών στην Κέρκυρα.

O κεντρικός πυρήνας των οργανώσεων αποτελείται από τέσσερα ηγετικά στελέχη (δύο σε κάθε οργάνωση) -3 Έλληνες και 1 αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής- και 18 βασικά εκτελεστικά μέλη -13 Έλληνες και 5 υπηκόους Αλβανίας, ενώ εμπλέκονται συνολικά, ακόμη 59 άτομα.

Κατά την διάρκεια της πολύμηνης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, συνελήφθησαν εννέα κεντρικά στελέχη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι δύο αρχηγοί της μιας οργάνωσης

Σημειώνεται ότι τα ηγετικά στελέχη της άλλης οργάνωσης είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί για κατοχή κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και όπλων πριν από ένα μήνα περίπου και όπως προέκυψε εξακολουθούσαν να συντονίζουν τη δράση των υπολοίπων μελών.

Τα κέρδη των δύο οργανώσεων εκτιμάται ότι αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από το 2011 διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 12 κιλά ηρωίνης και 150 κιλά κάνναβης.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε, εμπλέκονται συνολικά 81 άτομα, τα οποία κατά περίπτωση και ανάλογα με το ρόλο τους, βαρύνουν οι κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, της αγοράς ναρκωτικών ουσιών, της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), καθώς και της εκβίασης.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οργανώσεις ξεκίνησαν τη συστηματική τους δράση από το 2011 και δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, έχοντας ως βάση τους το βόρειο τμήμα του νησιού. Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, όπλων, καθώς και της νεοεμφανιζόμενης ουσίας MDNA (μεθαμφεταμίνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...