Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: “Δεν είχαμε ευγενική συμμετοχή στη συγκυβέρνηση”

ΖΑΚΥΝΘΟΣ -“Όσοι νόμιζαν ότι η παρουσία μας στο κυβερνητικό σχήμα ήταν ένα είδος “ευγενικής συμμετοχής” έκαναν λάθος”!!!


Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε από τη Ζάκυνθο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης. Καλεσμένος στην εκπομπή “Προκλήσεις” του “Ionian Channel” ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ένα κόμμα που έχει προκατασκευασμένη διάθεση αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως παρακολουθούν με προσοχή τις συζητήσεις κυβέρνησης και τρόικας.


Επικέντρωσε στις προτάσεις για διέξοδο από την κρίση που δεν εμπεριέχουν “μαγικές συνταγές αλλά ρεαλιστικότητα, ενώ επανέλαβε πως στη γενικότερη αντικυβερνητική διάθεση για εκλογική τιμωρία της κυβέρνησης με χρήση των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν τις αντιμετωπίζουν σαν “δημοψήφισμα”

ΕΡ.: Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα κατέλθετε αυτόνομα;
ΑΠ.: Υποστηρίζουμε το “ακηδεμόνευτο” και “το χωρίς καπέλο” στις επιλογές μας. Εκείνο που θα κυριαρχήσει είναι η αποτελεσματικότητα και τα πρόσωπα που κλήθηκαν να διαχειριστούν δύσκολες υποθέσεις. Είμαστε της άποψης ότι τα κόμματα δεν δίνουν “χρίσματα” αλλά στηρίζουν πρόσωπα με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Η παρουσία μας θα είναι με πρόσωπα που έρχονται μέσα από την κοινωνία, θέλουν και διεκδικούν μια καλύτερη τοπική αυτοδιοίκηση. Θα κυριαρχήσουν οι ανάγκες τις αυτοδιοίκησης και των πολιτών.
ΕΡ.: Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της πρόθεσης του κ. Μποζίκη να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος τι θα πράξετε;
ΑΠ.: Αξιολογούμε θετικά την πορεία και το έργο της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Στέλιου Μποζίκη. Έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες της κοινωνίας και τις προσδοκίες των πολιτών. Βεβαίως, υπήρξαν καθυστερήσεις, παραλήψεις και λάθη από αντικειμενικές δυσκολίες. Όμως αυτά δεν αναιρούν την συνολικά θετική πορεία του Δήμου. Ωστόσο, η τοπική Οργάνωση και τα μέλη μας θα αποφασίσουν ποιον θα στηρίξουμε στις εκλογές.
ΕΡ.: Αισθάνεστε δικαιωμένοι για τη στάση που τηρήσατε στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας;
ΑΠ.: Ήταν η καλύτερη επιλογή για να στείλεις ένας σαφές μήνυμα για ένα αυτόνομο και διακριτό στίγμα της ΔΗΜΑΡ απέναντι στο σκηνικό ενός νέου δικομματισμού.
ΕΡ.: Ποιος βγήκε κερδισμένος από το αποτέλεσμα;
ΑΠ.: Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ευνόησε τη ΝΔ. Έγινε πριν να έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα των διαπραγματεύσεων με τη τρόικα, πριν να μπορούμε να αξιολογήσουμε το ενδεχόμενο νέων υπαναχωρήσεων. Επομένως για έξι μήνες απώλεσε το κοινοβουλευτικό όπλο της μομφής. Διευκόλυνε μάλιστα την συσπείρωση του κυβερνητικού στρατοπέδου σε μια συγκυρία που με αφορμή τους φόρους για τα ακίνητα υπήρχε σοβαρή αμφισβήτηση των ασκούμενων πολιτικών από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
ΕΡ.: Η διαπραγμάτευση κυβέρνησης- τρόικας τραβάει σε μάκρος. Πού πιστεύετε ότι το πάνε;
ΑΠ.: Παρακολουθούμε με προσοχή τις συζητήσεις κυβέρνησης και τρόικας. Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση παγιδευμένη στο δόγμα Στουρνάρα ότι το μνημόνιο είναι το μόνο σχέδιο για την οικονομική κρίση, δεν διαθέτει επαρκή πολιτική βούληση για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...