Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Στον «αέρα» η διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών των μαθητών

Τετρακόσιοι δύο μαθητές αναμένουν να αξιολογηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μαθησιακές δυσκολίες και χρήζουν κάποιας εκπαιδευτικής παρέμβασης ή φοίτησης σε ειδικό σχολείο στην Κέρκυρα και χιλιάδες άλλοι ανά την Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει ο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) προβλήματα αντιμετωπίζουν τα ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου. Πιο αναλυτικά οι ελλείψεις είναι οι ακόλουθες:

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κέρκυρας με ελλείψεις σε 1 ψυχολόγο και 4 εκπαιδευτικούς, υπολειτουργεί, ενώ η λίστα των μαθητών σε αναμονή για αξιολόγηση, έχει φτάσει τους 400.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λευκάδας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και κανέναν εκπαιδευτικό ή Κοινωνικό Λειτουργό άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κεφαλληνίας έχει μια ψυχολόγο που εκτελεί χρέη Προϊσταμένης και έναν εκπαιδευτικό, άρα αδυνατεί να γνωματεύσει παιδιά.

ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ζακύνθου μέχρι πρότινος είχε μόνο μια γραμματέα, μέχρι που στάλθηκε και ένας εκπαιδευτικός. Λείπουν ψυχολόγος και κοινωνικό λειτουργός άρα δεν μπορεί να γνωματεύσει παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...