Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: Να επιταχυνθεί η υλοποίηση των πρωτοβουλιών για την παράνομη μετανάστευση

Με αφορμή την τραγωδία στη Λευκάδα - Υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και με πρωτοβουλία της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Ένωση


Την ανάγκη η απάντηση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, εξαιτίας του οποίου δημιουργούνται τραγικά περιστατικά όπως αυτό τα ξημερώματα στη Λευκάδα με τους δώδεκα νεκρούς, να είναι «πανευρωπαϊκή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου υπενθυμίζοντας τις πρωτοβουλίες που δεσμεύτηκε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και με πίεση της Ελλάδας.


Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η νέα τραγωδία έξω από τη Λευκάδα, με θύματα και μικρά παιδιά, επιβεβαιώνει την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των πρωτοβουλιών που ανέλαβε και με ελληνική πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην εξάρθρωση των δικτύων που στήνουν οι δουλέμποροι, κερδοσκοπώντας πάνω στη ζωή απελπισμένων ανθρώπων. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνια τα κύματα της λαθρομετανάστευσης αλλά δεν είναι πλέον μόνον ελληνικό το πρόβλημα. Η απάντηση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...