Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Στην καρότσα αγροτικών για να πάνε σχολείο

Δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχει δοθεί λύση για τη μεταφορά των 35 μαθητών από Ανω Παυλιάνα, Κάτω Παυλιάνα και Βουνιατάδες προς το Δημοτικό 

Σχολείο του Αγίου Ματθαίου στην Κέρκυρα. Οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τους μαθητές κατά γκρουπ με τα ΙΧ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα σε ένα δρόμο πολύ δύσκολο και αρκετά επικίνδυνο ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Το πρόβλημα έχει ενταθεί μετά και το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου της Ανω Παυλιάνας που συγχωνεύτηκε φέτος με αυτό του Αγίου Ματθαίου, χωρίς όμως να εξασφαλιστεί από το κράτος η μεταφορά των μαθητών.

Το πρόβλημα καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα, σημειώνοντας ότι «η Περιφέρεια αντί να συνάψει σύμβαση με κάποιον μεταφορέα ούτως ώστε οι μαθητές να μεταφέρονται με ασφάλεια στο σχολείο τους, επιτρέπει να στοιβάζονται στις καρότσες των ημιφορτηγών. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν: Να υπάρξει αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν - ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των μαθητών, με εξειδικευμένους οδηγούς - συνοδούς. Να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που θα χάσει έστω και μια μέρα ή ώρα φοίτησης στο σχολείο από τα εμπόδια στη μετακίνησή του. Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...