Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Μετεωρίτης στη θάλασσα μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά, όπως γράφει το τοπικό imerazante.


Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να πρόκειται για μετεωρίτη που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.


Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών. Οπως ανέφεραν, είδαν έντονη λάμψη και το ουράνιο σώμα να σχίζει τον ουρανό από τη Δύση προς την Ανατολή, ενώ αυτή ακολουθήθηκε από έντονο κρότο. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Το μετέωρο έγινε αντιληπτό και από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την Επικράτεια, όπως την Πάτρα, αλλά και την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Bέροια.

Κατά την ίδια πηγή ο Δρ. Φυσικής Γιάννης Κοπανάς εκτίμησε, με κάθε επιφύλαξη, ότι ενδεχομένως είναι τμήματα κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση, ενώ ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα: «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατα το πέρασμα κομητών».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...