Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

H Hellenic Seaplanes ανάδοχος για το υδατοδρόμιο της Ζακύνθου

Η Hellenic Seaplanes SA έχει ακόμη καταθέσει μετά από προκήρυξη τις προτάσεις της για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου, χωρίς κάποια επιβάρυνση για το δημόσιο φορέα, διαχείρισης του Λιμένα σε Σητεία, Αγ. Νικόλαο, Σκόπελο, Λέσβο, Καλαμάτα και Αλόννησο.


Ανάδοχος  της διαδικασίας αδειοδότησης του Υδατοδρομίου της Ζακύνθου ορίστηκε η Hellenic Seaplanes μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και προχωρά με γρήγορα βήματα, έτσι ώστε να καταθέσει φάκελο του υδατοδρομίου.


Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σταθερά βήματα. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα το 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα.

Η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ήδη καταθέσει τον πρώτο φάκελο μέχρι σήμερα για αδειοδότηση υδατοδρομίου που αφορά το υδατοδρόμιο Βόλου και ετοιμάζει τον φάκελο για το υδατοδρόμιο Ζακύνθου. Παράλληλα πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα υδατοδρόμιά τους και άλλοι προχωρούν με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.

Συγκεκριμένα, η Hellenic Seaplanes SA έχει καταθέσει μετά από προκήρυξη τις προτάσεις της για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου χωρίς κάποια επιβάρυνση για το δημόσιο φορέα διαχείρισης του Λιμένα σε Σητεία, Αγ. Νικόλαο, Σκόπελο, Λέσβο, Καλαμάτα και Αλόννησο. Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή και αντιπρόεδρο της εταιρείας κ. Μιχάλη Ασσαριώτη.

Η Hellenic Seaplanes SA είναι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με το υπουργείο Ναυτιλίας όπου συζητά για την εξομάλυνση της διαδικασίας παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προς τους δημόσιους φορείς όπου αναλύθηκε η σχετική διαδικασία και την άδεια λειτουργίας αεροδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας.

Η Hellenic Seaplanes επισήμανε o κ. Χαραλάμπους είναι έτοιμη ξεκινήσει τη διαδικασία και για  τα υπόλοιπα υδατοδρόμια, έτσι ώστε να προλάβει να αναπτύξει τους προορισμούς μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...