Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

OΛΜΕ: Καταγγελία για τις διώξεις στην Κεφαλονιά

Στις διώξεις συνδικαλιστών στην Κεφαλονιά, αναφέρεται η ΟΛΜΕ, ανάμεσά τους και εκπαιδευτικοί και καταγγέλλει τις απόπειρες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Η ομοσπονδία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τονίζει ότι:


"Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την δίωξη 15 εργαζομένων στελεχών του ΠΑΜΕ, μεταξύ των οποίων και 4 συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί στην Κεφαλονιά, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμά μας να τιμούν απεργιακά την Πρωτομαγιά και να περιφρουρούν την απεργία τους.


            Η δίωξη αυτή είναι ένα ακόμη επεισόδιο στον αυταρχικό – αντεργατικό κατήφορο της κυβέρνησης και στην προσπάθεια να περιορίσει μέχρι την κατάργησή τους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και να παρεμποδίσει την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

            Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσεται επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που παλεύουν ενάντια στην  αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές να βρίσκονται απέναντι σε σωρεία δικών και διώξεων.

            Απαιτούμε:

    Να σταματήσει άμεσα η δίωξη των εργαζομένων της Κεφαλονιάς.
    Να σταματήσουν οι διώξεις και οι παρεμβάσεις που εξελίσσονται ενάντια στα συνδικάτα και η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...