Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου WTM o Δήμος Κέρκυρας

Στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου "World Travel Market" συμμετέχει ο Δήμος Κέρκυρας, μέσω του περιπτέρου της ΠΙΝ. Η Τουριστική Έκθεση ξεκίνησε τις 4 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα 7 Νοεμβρίου 2013.

Θετικά τα μηνύματα από τη βρετανική αγορά για τον κερκυραϊκό τουρισμό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μεγάλων tour operators, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η υψηλή επισκεψιμότητα που παρατηρείται φέτος στο περίπτερο της Ελλάδας.

Συνάντηση Δημάρχου Κέρκυρας με την Υπουργό Τουρισμού

Στο πλαίσιο της Τουριστικής Έκθεσης ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την ενημέρωσε για τη σημαντική αύξηση που σημείωσε η Κέρκυρα στις αφίξεις εξωτερικού. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζήτησε τη στήριξη και συνεργασία του Υπουργείου για την υλοποίηση προγραμμάτων διαφημιστικής προβολής στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, που παραδοσιακά αποτελεί την κύρια δεξαμενή άντλησης επισκεπτών για την περιοχή μας καθώς και στην αγορά της Ρωσίας η οποία αναπτύσσει στην Κέρκυρα ιδιαίτερη δυναμική.

Παρόντος και του Γ.Γ. του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά, η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι η Κέρκυρα θα είναι τιμώμενος προορισμός της Ελλάδας σε μια από τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις της επόμενης περιόδου.

Συνάντηση Δημάρχου Κέρκυρας με τον Υπουργό Τουρισμού του Βελγίου

Σημαντική ήταν επίσης η επαφή με τον, ελληνικής καταγωγής, Υπουργό Οικισμού και Τουρισμού στο ομόσπονδο κρατίδιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο, Χρήστο Δουλκερίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας για την πραγματοποίηση θεματικών εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει σημαντική αύξηση για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Στη συνάντηση τέλος που είχε με τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, ως επικεφαλής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, διερευνήθηκαν οι τρόποι ανάπτυξης δράσεων με το Δήμο για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Κέρκυρα.

Συνάντηση Δημάρχου Κέρκυρας με τη Δ/ντρια του ΕΟΤ στο Λονδίνο.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής με τη νέα διευθύντρια του ΕΟΤ Χριστίνα Καλογερά, προγραμματίστηκε η διοργάνωση δύο εκπαιδευτικών ταξιδιών στην Κέρκυρα κατά την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, στα οποία θα συμμετέχουν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε επίσης με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιριών που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο των «low cost carriers», ενώ σε συζήτηση που είχε με διευθυντικά στελέχη της Aegean Airlines ενημερώθηκε ότι στην Κέρκυρα αφίχθησαν φέτος 80.000 επιβάτες με τη συγκεκριμένη εταιρεία, γεγονός που επιτρέπει το σχεδιασμό για την εισαγωγή νέων πτήσεων από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ο κ. Τρεπεκλής ζήτησε την ενίσχυση της εικόνας της Κέρκυρας με δημιουργία προγραμμάτων διαφημιστικής προβολής σε συνεργασία με το Δήμο.

Συνέντευξη Δημάρχου σε ΜΜΕ του εξωτερικού

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος σε βρετανικά ΜΜΕ αλλά και σε κανάλια της ελληνικής διασποράς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση που παρατηρήθηκε από τη βρετανική αγορά, τη σχέση φιλίας που συνδέει την Κέρκυρα με την αγγλική κοινότητα του νησιού, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Κέρκυρα αποτελεί ασφαλή προορισμό, με έντονο πολύπολιτισμικό χαρακτήρα, εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και πολυάριθμες επιλογές για κάθε επισκέψεις.

Οι παρουσίες στη WTM

Με την παρουσία τους στήριξαν το περίπτερο της ΠΙΝ ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Κοντός ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και ο Δήμαρχος Λευκάδας Κων/νος Αραβανής ενώ πολλοί επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι έδωσαν δυναμικά το παρών στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...