Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Τεράστιες οι ελλείψεις σε καθηγητές

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Τεράστια είναι και φέτος τα προβλήματα υποστελέχωσης του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου εν αναμονή της πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών. 


Εκατοντάδες είναι οι ώρες διδασκαλίας των μουσικών οργάνων που χάνονται εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών. Παρά το γεγονός πως εδώ και 20 ημέρες έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας η απόφαση για τις προσλήψεις, το θέμα έχει “κολλήσει” στη υπογραφή της και από τον Υπουργό Οικονομικών. Προς ώρας, πάντως, η επάρκεια σε μόνιμους καθηγητές είναι εκείνη που απαλύνει το πρόβλημα και συμπληρώνει τα όποια κενά.


Οι ελλείψεις

Δυο καθηγητές πιάνου, τέσσερις μαντολίνου, ένας κιθάρας, ένας τρομπέτας, και από ένας για τσέλο, φλάουτο, βιολί, ακορντεόν, μπουζούκι και κλαρίνο, είναι μεταξύ εκείνων των ειδικοτήτων που έχει ανάγκη αυτή την ώρα το σχολείο.

Ο Διευθυντής του, Σπύρος Φιορεντίνος, με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας αναφέρθηκε στο πρόβλημα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται, επισημαίνοντας ότι “εδώ και 20 περίπου ημέρες υπογράφηκε από τον Υπουργό Παιδείας η απόφαση για τις προσλήψεις αναπληρωτών, χωρίς, ωστόσο, αυτή να έχει λάβει την έγκριση και του Υπουργείου Οικονομικών. Νομίσαμε ότι φέτος δεν θα δεν θα αντιμετωπίσουμε τέτοιο πρόβλημα αφού μας είχαν διαβεβαιώσει για την πρόσληψη εκπαιδευτικών μουσικών μαθημάτων μέσω της εξασφάλισης κονδυλίων από ένα ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Για την ώρα βρισκόμαστε εν αναμονή της ευχάριστης είδησης για την κάλυψη των κενών”.


Αναφορικά με τα κενά που δημιουργήθηκαν, η κατάσταση αποδόθηκε στην αύξηση του αριθμού των μαθητών, ενώ για τον μέχρι σήμερα τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ο κ. Φιορεντίνος πρόσθεσε πως “κάποιες ειδικότητες είχαν καλυφθεί από τον Οκτώβρη.
Το ευτύχημα είναι πως έχουμε μόνιμους καθηγητές και σε κάποιες περιπτώσεις οι μαθητές παρακολούθησαν κάποιο άλλο όργανο, για να μην χαθούν ώρες. Όμως, πολλά μαθήματα γίνονται ατομικά ανά καθηγητή και θα πρέεπι να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”.

www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...