Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Κέρκυρα: Υπό αστυνομικό κλοιό τα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ και μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση

Περισσότεροι από 100 άνδρες της ΕΛΑΣ από όλες τις υπηρεσίες είχαν αποκλείσει το χώρο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής την ώρα που διαδήλωναν 300 άτομα

Με μικρή σχετικά συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με συμμετοχή 300 περίπου ατόμων.


Τόσο τα εγκαίνια όσο και η αντιφασιστική διαδήλωση έγιναν κάτω από πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κέρκυρας αστυνομικά μέτρα: περισσότεροι από 100 άνδρες της ΕΛΑΣ από όλες τις υπηρεσίες (ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία, ΟΠΚΕ κλπ.) είχαν αποκλείσει το χώρο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Π. Κωνσταντά με τη χρήση αστυνομικών οχημάτων, ενώ δεκάδες ήταν και οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας στους γύρω δρόμους.

Στην αντιφασιστική διαδήλωση, όπως αναφέρει το corfupress.com, συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιφασιστικών οργανώσεων του νησιού, φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι ξεκινώντας από το χώρο του Τμ. Ήχου και Εικόνας του Ι. Πανεπιστημίου (στην πλατεία Ψυχιατρείου) προχώρησαν μέχρι τη συμβολή της Π. Κωνσταντά με την Πλατεία Σαρόκου όπου και, έχοντας ενδιάμεσα από το χώρο των εγκαινίων κλούβες των ΜΑΤ και δεκάδες αστυνομικούς, φώναζαν συνθήματα κατά της Χ.Α., του φασισμού και της ξενοφοβίας.

Με Κασιδιάρη και Ματθαιόπουλο

Τα εγκαίνια των γραφείων πραγματοποίησαν οι βουλευτές της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης και Α. Ματθαιόπουλος

Στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για πολυπληθή παρουσία οπαδών του κόμματος «στην πλατεία έξω από το χώρο των γραφείων», ωστόσο, οι οπαδοί του κόμματος δεν ήταν περισσότεροι από 100 κατά τη διάρκεια της ομιλίας Κασιδιάρη στο πεζοδρόμιο της οδού Π. Κωνσταντά, όπου είχε στηθεί μικροφωνική εγκατάσταση.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ιερέας παρουσία των δύο βουλευτών, ενώ μετά το τέλος της τελετής οι οπαδοί της Χ.Α. τραγούδησαν τα στρατιωτικά εμβατήρια του κόμματος αλλά… και με τη φωνή του αείμνηστου (κομμουνιστή και αντιφασίστα) Νίκου Ξυλούρη (!) το «πότε θα κάνει ξαστεριά»…

Πολύς κόσμος, αντιφασιστικά συνθήματα

Η αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα, αφού σταμάτησε στο Σαρόκο με συνθήματα κατά του φασισμού και του ναζισμού, συνεχίστηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης για να επιστρέψει στο Σαρόκο όπου και υπήρξε περιορισμένη φραστική αντιπαράθεση μέσω συνθημάτων με τους οπαδούς της Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...