Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Αντιδράσεις για τις διώξεις και την ΕΔΕ στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Εργαζόμενοι σε Αττικό νοσοκομείο και νοσοκομείο Ικαρίας


Κύμα αλληλεγγύης ειδικά στον κλάδο των υγειονομικών, έχει προκαλέσει η ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών στο νοσοκομείο Κέρκυρας, μετά την ταραχώδη επίσκεψη κλιμακίου επιθεωρητών που καταγγέλλει ότι παρεμποδίστηκε να κάνει ελέγχους, ενώ οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν προσχηματικούς ελέγχους με στόχοποίηση συγκεκριμένων συναδέλφων τους.

Θεωρώντας ότι το υπουργείο Υγείας ποινικοποιεί το συνδικαλισμό και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, αναφερόμενο στις διώξεις εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, αναφέρει τα εξής:

"Καταγγέλλουμε την πολιτική δίωξη, και την παραπομπή σε ΕΔΕ των αγωνιστών Καλυβόπουλου Παναγιώτη, πρόεδρου του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων, Γεωργόπουλου Αντώνη, πρόεδρου Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας Μαρκάτη Λευτέρη, αντιπρόεδρου Ενιαίου Σωματείου Κυριακόπουλου Σάκη, ειδικευόμενου γιατρού.


Οι παραπάνω συνάδελφοι συμμετείχαν μαζί με άλλους εργαζομένους και πολίτες της Κέρκυρας στην μαζική αποδοκιμασία ενάντια στους επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας που με ψευδή στοιχεία προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι γιατροί και προσωπικό δεν είναι στη θέση τους. Και οι 4 είναι μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, της παράταξης που κατάφερε να αλλάξει τους συσχετισμούς στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, να κερδίσει τις εκλογές στο Ενιαίο σωματείο, ενώ ήδη τα μέλη της είχαν εκλεγεί παμψηφεί στην Ένωση γιατρών και το σωματείο Ειδικευομένων, κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των σωματείων και το δικαίωμα τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν ενάντια στην πολιτική που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΠΥ, που πραγματοποιούν απεργία διαρκείας ενάντια στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Δημόσιας Υγείας, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Κάτω τα χέρια από την μαζική πάλη και τα σωματεία! Καμιά απόλυση καμιά διαθεσιμότητα! Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης των αγωνιστών συναδέλφων".Ο Σύλλογος Εργαζομένων Nοσοκομείου Ικαρίας για το κλείσιμο των ψυχιατρείων και τις διώξεις εργαζομένων στο ΓΝ Κέρκυρας:

"Καταδικάζουμε κάθε μορφή δίωξης εις βάρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας που κι αυτοί, όπως οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας σε όλη την υπόλοιπη χώρα, αγωνίζονται για να κρατήσουν το νοσοκομείο τους ανοιχτό και σε θέση να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων.

Η επιλεκτική στοχοποίηση μάλιστα εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη που θέλει να στείλει το μήνυμα της σιωπής και της υποταγής στα εγκληματικά σχέδια τους. Είναι τουλάχιστον υποκριτική και προσχηματική η στάση του Σώματος Επιθεωρητών που «διυλίζουν τον κώνωπα» αλλά κλείνουν τα μάτια στις τεράστιες ελλείψεις.

Είναι γνωστός ο ρόλος τους άλλωστε ως δημιουργών δήθεν στοιχείων πάνω στα οποία στήνονται οι επικοινωνιακές και όχι μόνο επιδρομές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και ως «κυνηγών κεφαλών» ενάντια σε «ενοχλητικούς» κι «ανεπιθύμητους» εργαζόμενους. Ο Σύλλογος μας γνωρίζει πολύ καλά τέτοιες πλευρές της δράσης τους και μάλιστα από πρώτο χέρι.

Είναι φανερό ότι για να μπορέσουν να περάσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους χρειάζεται να «πίπτει ράβδος» ενάντια σε όσους τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους. Άρα πρέπει να περιμένουμε ότι τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και για αυτό είναι υπόθεση όλων μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους στην Κέρκυρα αλλά και όπου αλλού χρειαστεί.

Η στοχοποίηση και οι διώξεις που στήνονται εις βάρος αυτών που κρατάνε με αυτοθυσία ανοιχτό το νοσοκομείο αποτελούν πρόκληση, από τη στιγμή που οι ανάλγητες και καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τα κλειστά νοσοκομεία και τις τραγικές ελλείψεις, για τους εκατομμύρια ανασφάλιστους, για τους αρρώστους χωρίς φάρμακα και γιατρούς, για την υγειονομική ερήμωση ολόκληρων περιοχών, για την αύξηση της θνησιμότητας και την εκτίναξη των αυτοκτονιών, για τους θανάτους όσων δεν καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι ή να προσεγγίσουν ένα νοσοκομείο.

Δεν γίνεται ο θύτης να παριστάνει το θύμα! Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας. Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους. Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται¨.

Τέλος, με δεύτερη ανακοίνωσή του ο ΣΕΝΙ παίρνει θέση για τις εξελίξεις στα ψυχιατρεία, σχολιάζοντας:

"Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας στα ψυχιατρικά νοσοκομεία ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας.

Είναι εξοργιστικό να βαπτίζονται ως «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» οι διαθεσιμότητες εργαζομένων, τα λουκέτα στα ψυχιατρεία και η εγκληματική εγκατάλειψη των ψυχιατρικών ασθενών. Την ώρα μάλιστα που οι ψυχικοί πάσχοντες και η χρήση ψυχοφαρμάκων αυξάνουν, που οι αυτοκτονίες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και που οι δομές ψυχικής υγείας είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ, η κυβέρνηση συνεχίζει στην αντίθετη κατεύθυνση κλείνοντας νοσοκομεία.Η διάλυση και η υποβάθμιση σχεδόν μέχρι ανυπαρξίας των δημόσιων ψυχικών δομών στο νομό μας είναι η ζωντανή απόδειξη για την κατάσταση που δημιουργεί η «μεταρρύθμισή» τους!  

Στο όνομα των δήθεν πρωτογενών πλεονασμάτων δημιουργούνται ανθρώπινα ελλείμματα, με ανθρώπινες ψυχές πεταγμένες κυριολεκτικά στο δρόμο ή στοιβαγμένες στην καλύτερη περίπτωση στα ψυχιατρεία-κρατητήρια των κάθε λογής ΜΚΟ, για όποιον φυσικά θα διαθέτει την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από αυτόν του παρατεταμένου και συνεχούς αγώνα απέναντι στις ολέθριες αυτές πολιτικές. Απέναντι στους τροϊκανούς εγκληματίες και τους ντόπιους υποτελείς τους που κυνικά απαιτούν να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική μέσα από τους πλειστηριασμούς, δηλαδή από τη σάρκα και το αίμα των διπλανών μας. Να τους εμποδίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...