Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Ζάκυνθος: Εγκρίθηκε το υδατοδρόμιο

Οριστική είναι πλέον η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2013.


Εγκρίθηκε η προσφορά που κατέθεσε η εταιρεία Hellenic Seaplanes, η οποία ζήτησε το ποσό των 2.500 ευρώ για να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες. Η οικονομική αυτή πρόταση ήταν η χαμηλότερη και για αυτό την αποδέχτηκαν τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου.


Αυτό που απομένει τώρα είναι η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η υπογραφή της σύμβασης με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Στόχος είναι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου να γίνει πριν αρχίσει η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, ώστε να αρχίσουν οι πτήσεις με τα γύρω νησιά και την Πάτρα.

Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι η προσπάθεια για την έλευση των υδροπλάνων στον τόπο μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, όμως πάντοτε υπήρχαν αντιδράσεις ή γραφειοκρατικά κωλύματα.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την έλευσή τους, γεγονός που θα επιφέρει ανάπτυξη στον τόπο, μιας και οι Ζακυνθινοί θα αποκτήσουν ένα ακόμη σύγχρονο μέσο μεταφοράς και θα μπορούν να πηγαίνουν πιο άνετα στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, αλλά και στην Πάτρα.

Πηγή: www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...