Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Ζάκυνθος: Εξαθρώθηκε επταμελής σπείρα Αλβανών διαρρηκτών

Σύμφωνα με την Αστυνομία ευθύνονται για τουλάχιστον έντεκα διαρρήξεις καταστημάτων και κατοικιών

Μοιραίο αποδείχθηκε για τη δράση μιας επταμελούς - όπως αποδείχθηκε - σπείρας Αλβανών διαρρηκτών στη Ζάκυνθο το χτύπησε σε σούπερ μάρκετ στο Μουζάκι, στο οποίο προκάλεσαν και υλικές φθορές.

Η έρευνα που ακολούθησε όχι μόνο αποκάλυψε τους δράστες, επτά Αλβανούς ηλικίας από 21 έως 42 ετών, αλλά και το ότι ευθύνονται για τουλάχιστον άλλες δέκα διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων στο νησί του Ιονίου.

Τα μέλη της σπείρας μετακινούνταν με τρία διαφορετικά οχήματα, και στη συνέχεια αφού επέλεγαν τους στόχους τους, κατοικίες και καταστήματα, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα εργαλεία (τρυπάνια, κατσαβίδια κτλ), αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ.

Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες των μελών της σπείρας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των κλεμμένων αντικειμένων τα οποία και επεστράφησαν στους κατόχους τους, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, τρυπάνια κτλ) καθώς και ένας σιδερολοστός, μία σιδερογροθιά και ένα κλομπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...