Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Δεκαήμερη άδεια σε στρατιώτες από Κεφαλλονιά, συνεχίζονται οι δονήσεις

Σημειώνεται ωστόσο πως όλο και περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι ο σεισμός της περασμένης Κυριακής στην Κεφαλλονιά ήταν το κύριο πλήγμα του Εγκέλαδου.


Δεκαήμερη άδεια στους υπηρετούντες με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, λόγω του σεισμού 5.8 βαθμών που έπληξε το νησί, έδωσε ο αρχηγός του Στράτου.


Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο νησί, με νέο ισχυρό μετασεισμό, 4,6 βαθμών, να καταγράφεται στις 12:55 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου.

Σημειώνεται ωστόσο πως όλο και περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι ο σεισμός της περασμένης Κυριακής στην Κεφαλλονιά ήταν ο κύριος.

«Είμαστε σε περίοδο σεισμικής δραστηριότητας σε αρκετά τμήματα του ελληνικού τόξου. Θα πρέπει να γίνονται συνεχώς μελέτες» τόνισαν στο ΣΚΑΪ οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Κώστας Παπαζάχος.

Στα πλαίσια της ενεργοποίησης του ελληνικού τόξου εντάσσεται και ο σεισμός βορειανατολικά της Πύλου, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης και είχε μέγεθος 4,4 βαθμούς.

Οι έλεγχοι των ειδικών κλιμακίων σε σπίτια και δημόσια κτήρια του νησιού συνεχίζονται, με 250 οικήματα, κυρίως στο Ληξούρι, πρέπει να επανελεγχθούν μετά το πέρας των μετασεισμών, ενώ στην ίδια πόλη ακατάλληλα κρίθηκαν τρία σχολεία.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/250944/dekaimeri-adeia-se-stratiotes-apo-kefallonia-sunehizodai-oi-doniseis/#ixzz2rv1SwhF5
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...