Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Στο Αργοστόλι με ελικόπτερο μεταβαίνει ο υπ. Εσωτερικών

Μάλιστα, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά.Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο μιλώντας στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής. 


Και αυτός τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού από πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία. Όπως είπε ο κ. Κουρής η ηλεκτροδότηση του νησιού διεκόπη την ώρα του σεισμού αλλά αποκαθίσταται σταδιακά. Κατά τον κ.Κουρή δεν υπάχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πυροσβεστική στην Κεφαλονιά έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Αναφέρονται ρωγμές σε πολλά σπίτια. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι κάτοικοι του Αργοστολίου εχουν βγει από τα σπίτια τους και συγκεντρώνονται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, όπως το γήπεδο Αργοστολίου.

Αναφέρονται ζημιές στο δρόμο κοντά στο λιμάνι του Ληξουρίου. Κάτοικοι της Κεφαλονιάς με τους οποίους επικοινώνησε το protothema.gr τονίζουν ότι επρόκειτο για πολύ μεγάλο σεισμό, αντίστοιχο -ίσως και μεγαλύτερο- της δόνησης του 1991. Ως αποτέλεσμα του σεισμού, στα περισσότερα σπίτια σημειώθηκαν ζημιές από αντικείμενα που έπεσαν από τα ράφια. Πολλοί Κεφαλονίτες βρίσκονται στα αυτοκίνητά τους αφού οι μετασεισμοί είναι συνεχείς.

«Ο κόσμος έχει φοβηθεί πάρα πολύ, είναι έξω στους δρόμους παρά την κακοκαιρία που επικρατεί. Την ώρα του σεισμού σε πολλές περιοχές κόπηκε το ρεύμα. Αντικείμενα έχουν πέσει σε πολλά σπίτια, έχουν πέσει και μαντρότοιχοι και έχουν κλείσει δρόμοι» περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί η δημοσιογράφος του kefalloniapress.gr Ελένη Χιόνη στο δημοσιογράφο του protothema.gr Μάριο Καλογερόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...