Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Το Bloomberg για τις προοπτικές της Ελλάδας και την επένδυση της NCH Capital στην Κέρκυρα.

«Κοιτούσαμε την Ελλάδα πολύ πριν σκεφτεί κανείς να επενδύσει εκεί και για αυτό προπορευόμαστε του ανταγωνισμού» δήλωσε ο Άντι Μπάλτα, γενικός διευθυντής της NCH Capital για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα στο πρακτορείο Bloomberg λίγες ημέρες μετά το προεδρικό διάταγμα που «ξεπάγωσε» την επένδυση των 75 εκατ. ευρώ στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.


Η αμερικανική εταιρεία private equity θα δαπανήσει περί τα 23 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας και θα επενδύσει συνολικά 75 εκατ. για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας, της μαρίνας και των τουριστικών κατοικιών, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μπάλτα στο Bloomberg.

«Οι επενδυτές επιστρέφουν στις ελληνικές επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και στις αγορές παραγώγων, γεγονός που υποδεικνύει ότι η κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη από το 2009 σβήνει» σχολιάζει το πρακτορείο και συμπληρώνει: «Τα ελληνικά ομόλογα είχαν φέτος τέσσερις φορές καλύτερη πορεία από οποιοδήποτε άλλο κρατικό τίτλο καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού πέτυχε τις δεσμεύσεις της προς τους ξένους πιστωτές, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες εξόδου από το ευρώ».

«Η σταθερότητα και η απομάκρυνση από το σενάριο του Grexit βελτιώνουν το επιχειρηματικό κλίμα σε ότι αφορά τις επενδύσεις real estate» αναφέρει και ο Ιωάννης Καλιγιαννάκης συνιδρυτής της Redvis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...