Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ: Αναγκαία μέτρα για τους μαθητές σε Κεφαλονιά - Ιθάκη

Communist Party of Greece
 (Photo credit: Wikipedia)
Ειδική ρύθμιση, ώστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη να μη δώσουν πανελλαδικές και να εισαχθούν με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών Ν. Καραθανασόπουλου, Γ. Γκιόκα και Ν. Μωραΐτη προς τον υπουργό Παιδείας. Ζητούν επίσης να ακυρωθεί η διαδικασία έναρξης εξέτασης των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο νομό με τράπεζα θεμάτων, να ρυθμίσει τη διαδικασία προαγωγής των μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στο νομό, με συγκεκριμένες διευκολύνσεις και να δοθεί λύση στα προβλήματα που δημιούργησε στην εκπαίδευση η σεισμική δραστηριότητα.

«Οι μαθητές βρίσκονται ήδη για τρίτη βδομάδα σε περιβάλλον σεισμών και μετασεισμών και κάποιοι είναι άστεγοι ή κοιμούνται σε αυτοκίνητα, ειδικά στην Παλική και στις γύρω περιοχές. Και μόνο η διαβίωση σε ένα τέτοιο περιβάλλον, για το οποίο οι σεισμολόγοι προβλέπουν συνέχεια για τρίμηνο ή τετράμηνο της μετασεισμικής ακολουθίας, κάνει αδύνατη και τη σκέψη ακόμη για πραγματοποίηση εξετάσεων, πόσο μάλλον πανελλαδικού χαρακτήρα (στις οποίες οποιαδήποτε έξοδος μαθητών από το χώρο, σε περίπτωση σεισμού, σημαίνει ακύρωση και ορισμό νέων)», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΚΚΕ και αναφέρονται συνολικά στην κατάσταση που διαμορφώνεται για την εκπαίδευση των παιδιών μετά τους σεισμούς:

Σε προβλήματα ασφάλειας σε σχολικά κτίρια, μεταφοράς μαθητών μέσα από ένα προβληματικό οδικό δίκτυο, σε σχολεία χωρίς επιστάτες και φύλακες που θα μπορούσαν να διαχειριστούν επείγοντα προβλήματα. Οσοι φύλακες και επιστάτες υπήρχαν στα σχολεία της Κεφαλονιάς πριν από το σεισμό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σε διαθεσιμότητα είναι και δύο εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Αργοστολίου. «Ολοι αυτοί, εκτός του σεισμού, έχουν να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα της επιβίωσης», σημειώνουν οι κομμουνιστές βουλευτές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...