Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Περίπου χίλια κτήρια κρίθηκαν "κίτρινα" από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο

Σαράντα κτήρια έχουν κριθεί μέχρι τώρα κατεδαφιστέα από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο στην Κεφαλλονιά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου έγινε δευτεροβάθμιος έλεγχος σε 1.579 κτήρια. Εξ αυτών τα 469 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση, ποσοστό 30%, σχεδόν διπλάσια "κίτρινα", δηλαδή 988 (δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πριν επισκευασθούν), ποσοστό 63% "κόκκινα" (8) προς επανέλεγχο από τριμελή επιτροπή. Εξ αυτών τελεσίδικα κατεδαφιστέα κρίθηκαν τα 49 (2,5%).

Ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης με επίσκεψή του στο πληγωμένο νησί επιχειρεί να δημιουργήσει εικόνα γοργής αποκατάστασης όταν ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης με επίσκεψή του στο πληγωμένο νησί επιχειρεί να δημιουργήσει εικόνα γοργής αποκατάστασης όταν ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής, κάτι που εξαγγέλθηκε ότι θα γίνει από τη Δευτέρα, τόσες ημέρες μετά τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου.

Με καθυστέρηση ξεκίνησε και η λειτουργία δύο γραφείων της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, όπου θα δέχονται τις αιτήσεις των πολιτών για την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης και άγνωστο πότε τις αιτήσεις για επισκευή και ανακατασκευή. Υπηρεσία που εδρεύει στην Αθήνα, με άγνωστη την τύχη των εργαζομένων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, των διαλυμένων από την κυβέρνηση τομέων αποκατάστασης σεισμοπλήκτων Πάτρας, Λευκάδας , Πύργου κ.ά., των οποίων οι αρμοδιότητες έχουν περιέλθει στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Κατά τις εξαγγελίες του υπουργού, από χθες λειτουργεί περίπου το 70% των σχολείων του νησιού και επαναλειτουργεί πλήρως το αεροδρόμιο "χωρίς να έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα, τελικά επιχρίσματα, βαψίματα".

Για τις ζημιές στο λιμάνι Ληξουρίου ανακοίνωσε ότι η μελέτη για την αποκατάσταση δύο εκ των τεσσάρων ραμπών εξυπηρέτησης του φέριμποτ Αργοστόλι -Ληξούρι θα παραδοθεί αρχές Μαρτίου και μέχρι τον Μάιο οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Για τον δρόμο Ληξουρίου - Αργοστολίου οι ανακοινώσεις είναι θολές. Μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί, λέει, οι μελέτες για την αποκατάσταση των καθιζήσεων και τις αποκολλήσεις βράχων, ενώ στη συνέχεια η αναφορά είναι σε "έργο που θα δημοπρατηθεί" και η αποκατάσταση "του οδικού δικτύου θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...