Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Οι Κεφαλονίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να κατεδαφίζονται

Δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετά το «χτύπημα» του σεισμού. Στο νησί φτάνουν συνεχώς μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ενώ άρχισε να λειτουργεί πλήρως και το νοσοκομείο του Ληξουρίου.

Ωστόσο, τα  εκσκαπτικά μηχανήματα άρχισαν να γκρεμίζουν τα ετοιμόρροπα κτίρια. Ένα από αυτά ανήκει στην οικογένεια του κ. Νίκου Τζάκη. Ο ηλικιωμένος άνδρας βλέπει συγκινημένος το σπίτι να κατεδαφίζεται. Το είχε αναπαλαιώσει η κόρη του που ήταν πολιτικός μηχανικός και δεν ζει πια.


Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Έφυγε και μας έμεινε ο καημός. Μείναμε μόνοι. Βλέπω το σπίτι μου να κατεδαφίζεται και συγκινούμαι γιατί έδωσα τη συγκατάθεσή μου σε αυτό».

Μεγάλες  ζημιές και στην Ιερά Μονή Κορονάτου

Στην Ιερά Μονή Κορνάτου οι ζημιές είναι μεγάλες. Οι μοναχές γλίτωσαν από θαύμα στο δεύτερο σεισμό.

Η μοναχή Θεόκτιστη λέει με δάκρυα στα μάτια: «Το μοναστήρι μας φτιάχτηκε με πολύ κόπο. Άμα το βλέπεις κατεστραμμένο στεναχωριέσαι»

Το μεγαλύτερο κομμάτι του οδικού δικτύου έχει υποστεί ζημιές. Οι οδηγοί είναι πολύ προσεκτικοί, όμως δεν λείπουν τα ατυχήματα.

Γίνονται οι  τελευταίες επιδιορθώσεις στο νοσοκομείο Ληξουρίου

Οι τελευταίες επιδιορθώσεις γίνονται στο νοσοκομείο του Ληξουρίου, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ασθενείς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Διονύσης Μαρκάτος δήλωσε: «Είναι όλα έτοιμα. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μπούμε σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...