Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση αποκατάσταση σχολικών υποδομών και ενίσχυση των μαθητών στην Κεφαλλονιά

Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των σχολικών υποδομών στη Κεφαλλονιά, που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τον καταστρεπτικό σεισμό της 26ης Ιανουαρίου με αποτέλεσμα τα σχολεία του νησιού να παραμένουν κλειστά για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, επισημαίνουν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας. 

Οι Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Τάσος Κουράκης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Παναγιώτα Δριτσέλη και Γιώργος Πάντζας τονίζουν ακόμη ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση των μαθητών στην Κεφαλλονιά με καθηγητές ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και ψυχολόγους για τη στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στην ερώτησή τους προς τον Κ. Αρβανιτόπουλο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στην ανεπάρκεια κατασκευαστικών προτύπων και ελέγχων στις σχολικές και σε άλλες δημόσιες υποδομές της Κεφαλονιάς, που είχαν ως αποτέλεσμα εννέα σχολεία να έχουν κριθεί έως τώρα παντελώς ακατάλληλα και σε αρκετά να απαιτούνται σημαντικές επισκευές. "Όμως, σε λιγότερο από τρεις μήνες, οι μαθητές της Γ' Λυκείου καλούνται να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχοντας χάσει ήδη πάρα πολλές ώρες διδασκαλίας" παρατηρούν.

Οι επτά βουλευτές υπενθυμίζουν ότι παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού για λήψη μέτρων προκειμένου αφενός να μη χαθούν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας και αφετέρου να ενισχυθούν οι μαθητές της Κεφαλλονιάς ακόμη δεν έχουν γίνει ενέργειες, όπως η εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών για την προσωρινή στέγαση των μαθητών των σχολείων που έχουν κριθεί ακατάλληλα, η άμεση αποκατάσταση των σχολείων που χρήζουν επισκευής, η πρόσληψη καθηγητών ή και αναπληρωτών καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών της Κεφαλονιάς για την κάλυψη των κενών που έχει δημιουργήσει η πολυήμερη αναστολή λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η πρόσληψη ειδικών για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών και των γονιών τους.

"Παράλληλα, και παρά την κρισιμότητα της χρονικής περιόδου, δεν έχουν αναγγελθεί μέτρα για την στήριξη των μαθητών, ειδικά των σχολικών ετών που συμμετέχουν σε Πανελλαδικές εξετάσεις, ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπαθών σε άλλες περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα, για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων, δεν έχει προβλεφθεί η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών ώστε τα παιδιά των οικογενειών αυτών να φοιτούν στην ίδια πόλη" τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...