Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία

Απογευματινά μαθήματα και κοντέινερ προβλέπει το σχέδιο - Τα σχολεία που θα στεγάσουν μαθητές έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς


Με απογευματινά μαθήματα στα σχολεία και με κοντέινερ θα λυθεί το πρόβλημα των σχολείων της Κεφαλονιάς. Υστέρα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου Ληξουρίου, παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, αποφασίστηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου να ανοίξουν τα σχολεία της Κεφαλονιάς.


Τα σχολεία και στα δύο νησιά, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη παραμένουν κλειστά από τις 26 Ιανουαρίου, όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ και έκτοτε οι καθημερινοί μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει.

Όσα σχολικά κτήρια λειτουργήσουν έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς. Οι μαθητές όσων σχολείων χρειάζονται επιδιορθώσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών, θα συστεγαστούν σε άλλα ως εξής:

Τα δυο δημοτικά σχολεία του Ληξουρίου θα συστεγαστούν στο 1ο Δημοτικό σχολείο, ωστόσο επειδή δεν φθάνουν οι αίθουσες κάποια τμήματα θα μεταφερθούν σε κοντέινερ.

Το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ θα κάνουν μάθημα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

Το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου μέχρι και την Πέμπτη θα λειτουργεί μόνο απογευματινές ώρες στους χώρους του ΕΠΑΛ. Από εκεί και μετά θα μεταφερθούν σε κοντέινερ στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού στην παραλία.

Όσον αφορά τα σχολεία στο Αργοστόλι, το 2ο Γυμνάσιο θα στεγαστεί στο 2ο Λύκειο απογευματινές ώρες, το 3ο Γυμνάσιο, θα στεγαστεί στο 5ο Δημοτικό Αργοστολίου απογευματινές ώρες, το ΙΕΚ Αργοστολίου θα στεγαστεί στο ΕΠΑΛ στη Λάσση, ενώ το νυκτερινό γυμνάσιο Αργοστολίου θα μεταφερθεί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αργοστολίου.

Τα σχολεία της Ιθάκης θα λειτουργήσουν και αυτά κανονικά.

Επίσημες ώρες έναρξης μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα, αρκεί να μην συκοφαντούν ή να θίγουν κάποιον. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...